OciCat Cattery
DutchSpots

Welkom bij DutchSpots Ocicat Cattery!
Na onze eerste ontmoeting met het ras Ocicat in 2011 waren wij op slag verliefd en dat zal jij ook zijn wanneer je ze ontmoet. Op deze site kun je alles lezen over onze Oci’s en hun kittens. En hoe wij vol liefde en plezier dit schitterende en intelligente ras fokken. Iedere dag weer weten onze Oci’s ons te verbazen en verrassen met hun gekke capriolen en lieve en ondeugende streken.

De OciCat

De Ocicat is een vrij nieuw ras, afkomstig uit de VS. Begin jaren 60 werd de eerste spotted Ocicat, het katertje Tonga, geboren in een nestje bij mevrouw Victoria Daly. Mevrouw Daly was een bekende Siamezenfokster. De moeder van Tonga was een kruising tussen een Siamees en een Abessijn, en de vader was een chocolate Siamees. De spotted-tabby vacht van Tonga leek volgens de dochter van mevrouw Daly op die van de Ocelot, (een wilde katachtige uit het zuiden van de VS en Zuid-Amerika), hier ontleent het ras zijn naam aan; Ocicat is namelijk een samentrekking van "Ocelot" en "Cat"

Kittens

Graag willen wij jullie voorstellen aan onze hoogvlieger, DutchSpots' Orville Wright. Orville is een heerlijk actief ocicat katertje van 6 maanden en hij is op zoek naar een nieuwe luchthaven waar hij veilig op kan landen. Zoals gezegd is hij heerlijk actief, maar ook een echte clown. Hij vindt het geweldig om te rennen en te springen. Spelen met een speelstokje vindt hij ook geweldig.

Orville is ingeënt, gechipt, heeft een Felikat stamboom en een Europees dierenpaspoort. Ook is hij al gecastreerd.

De ocicat staat bekend om zijn intelligentie, mensgerichtheid en athletische eigenschappen. Bij Orville is het niet anders en met zijn balck smoke vacht is hij ook nog eens een plaatje om te zien! Daarbij is een black smoke nog erg zeldzaam ook.

Contact
OciCat Cattery DutchSpots
Almere, Flevoland
Mobiel: +31 6 29985981
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider